Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 potje Aalsterse vlaai
– 100 g Stilton kaas (zachte soort)
– 4 bladen filo deeg
– 16 pijnboompitten
– 1 losgeklopt ei
– scheut witte wijn
– balsamico azijn
– 16 sprietjes bieslook
Bereiding:
Snij de filodeeg bladen in 4 kleinere vierkantjes, leg op elk vierkantje in het midden een klein stukje Aalsterse vlaai en daarboven op een stukje Stilton kaas. Vouw de filodeeg dicht tot je een klein pakketje bekomt, smeer de ‘praline’ in met het losgeklopte ei en leg er bovenop een pijnboompitje op. Bak af op 200°C gedurende een 6 à 7 tal minuutjes.
Smelt in een kommetje op het vuur een deel van de Aalsterse vlaai met de witte wijn en een scheutje Balsamico azijn tot een smeuïge massa.
Leg de praline op een klein aperitief bordje en garneer met 3 druppels van de smeuïge pasta, verbind de druppels met een klein sprietje bieslook.