Naar de inhoud springen

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Praline van asperges en makreelmousse


Klaargemaakt op: 14/06/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 12 asperges
– 250 gr verse kaas (type Philadelphia)
– 2 gerookte makreelfilets
– 4 eetlepels olijfolie
– citroensap
– boerenbrood in sneetjes
– 2 tomaten
– peper

 

Bereiding:

Schil de asperges en kook ze gaar. Mix de kaas met de vis, de peper en de olijfolie tot een gladde mousse. Breng op smaak met citroensap. Snijd 3 asperges in kleine dobbelsteentjes en roer ze onder de mousse. Snijd de andere asperges in stukjes van 2 à 3 cm. Snijd uit het brood rondjes, toast ze tot ze net krokant zijn en laat ze afkoelen. Snijd de tomaat in fijne maantjes.
Smeer op iedere toast een lepeltje mousse en werk af met een stukje asperge en tomaat.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

menu van de maand 06 2013
Vorig Aperitiefhapje:
Soepje van rivierkreeftjes en gember

Volgend Aperitiefhapje:
Garnalentajine met saffraan, gember en venkel

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2021 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |