Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 320 gram grietfilet op vel
– 8 rabarberstengels
– 4 eetlepels griessuiker
– 2 jonge preien
– 4 pijpajuinen
– bloemetjes van bieslook
Bereiding:
De rabarber schillen(een weinig schilletjes overhouden voor garnituur) en samen met de suiker laten inkoken tot een licht zurige rabarbermoes.
De jonge prei in de lengte in zeer dunne sliertjes versnijden en deze kort fruiten tot ze licht bruin beginnen te zien. Ze nadien bestrooien met een weinig zout.
De pijpajuin in fijne ringetjes versnijden en apart houden.
De griet versnijden en deze stukjes kort aanbakken in een mengsel van olijfolie en boter.
Op het bordje een streepje trekken met de rabarbermoes, daarop een stukje gebakken griet leggen en dit stukje vis afwerken met de gefruite prei. Tot slot de rabarbermoes afwerken met enkele ringetjes pijpajuin en een bloemetje.