Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Pasta deeg
– 20 gram bloem
– 2 eieren
– 3 eetlepels olie
– 3 gram zout
Saus
– 200 ml visfumet
– 1 dl room
– 100 gram gerookte forel
Vulling
– 25 gram gepelde garnalen
– 1/2 rode paprika
– 50 gram ricotta
– 1 teentje look
Garnituur
– platte peterselie
– koriander
– 75 gram oesterzwammen
– boter
– olie
– verse basilicum
Bereiding:
Maak van alle ingrediënten voor de pasta een stevig deeg, laat 20 min rusten in folie in de koelkast. Rol nadien uit tot dunne vellen deeg (met pastarol) Paprika fijn snijden en aanstoven met het fijn gesneden teentje look, mix in een blender. Meng met de ricotta en breng op smaak, laat afkoelen en meng er vervolgens de garnalen onder. Steek ronde vormpjes uit het deeg en bewaar onder een bebloemde handdoek.
De vulling in het midden van de pasta schikken en met eigeel langs de zijden instrijken, toevouwen met een ander velletje pasta, de lucht er goed uitduwen en goed dicht drukken. Koken in licht gezouten water gedurende 10 min.
Visfumet samen met room en gerookte forel aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken, mixen en doorzeven door fijne zeef. Oesterzwammen in fijne blokje snijden en kort en krachtig aanbakken (pe/zo) en mengen met de gehakte koriander en peterselie. Op een aperitief bordje wat oesterzwammen schikken en daarboven op de ravioli, wat saus over dresseren en afwerken met een klein blaadje basilicum.