Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Ravioli van ricotta kaas met paprika en garnalen in een emulsie van gerookte room


Klaargemaakt op: 28/09/2010

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Pasta deeg
– 20 gram bloem
– 2 eieren
– 3 eetlepels olie
– 3 gram zout

Saus
– 200 ml visfumet
– 1 dl room
– 100 gram gerookte forel

Vulling
– 25 gram gepelde garnalen
– 1/2 rode paprika
– 50 gram ricotta
– 1 teentje look

Garnituur
– platte peterselie
– koriander
– 75 gram oesterzwammen
– boter
– olie
– verse basilicum

 

Bereiding:

Maak van alle ingrediënten voor de pasta een stevig deeg, laat 20 min rusten in folie in de koelkast. Rol nadien uit tot dunne vellen deeg (met pastarol) Paprika fijn snijden en aanstoven met het fijn gesneden teentje look, mix in een blender. Meng met de ricotta en breng op smaak, laat afkoelen en meng er vervolgens de garnalen onder. Steek ronde vormpjes uit het deeg en bewaar onder een bebloemde handdoek.
De vulling in het midden van de pasta schikken en met eigeel langs de zijden instrijken, toevouwen met een ander velletje pasta, de lucht er goed uitduwen en goed dicht drukken. Koken in licht gezouten water gedurende 10 min.
Visfumet samen met room en gerookte forel aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken, mixen en doorzeven door fijne zeef. Oesterzwammen in fijne blokje snijden en kort en krachtig aanbakken (pe/zo) en mengen met de gehakte koriander en peterselie. Op een aperitief bordje wat oesterzwammen schikken en daarboven op de ravioli, wat saus over dresseren en afwerken met een klein blaadje basilicum.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 09 2010
Vorig Aperitiefhapje:
Soepje van Kikkerbilletjes met Ganda ham

Volgend Aperitiefhapje:
Peperkoek met Roquefort room en gerookte kippenfilet

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |