Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 100 gram risottorijst (Arborio-Carnaroli-Vialone Nano)
– 100 gram rammenas
– 100 gram koolrabi
– 100 gram erwten
– 50 gram boter
– daslook
– postelein
– truffelaardappelen
– 4 dl groentebouillon
Bereiding:
Snij de koolrabi, rammenas in een fijne brunoise en gaar ze kort in licht gezouten water.
Doe de rijst in een zeef en spoel onder koud water.
Laat de fijngehakte sjalotten 5 minuten zacht stoven in een beetje olijfolie.
Meet het volume van de rijst af en voeg de rijst toe aan de gestoofde sjalotten.
Laat nog 2 minuten zacht bakken en overgiet dan met de witte wijn.
Laat volledig inkoken en voeg dan een dubbele hoeveelheid kokende bouillon toe.
Breng al roerend aan de kook. Dek af en laat 14 minuten garen op een zacht vuur.
Kijk tussendoor voor alle zekerheid nog eens of er nog voldoende bouillon aanwezig is.
Na 14 minuten is het tijd voor de “mantecato” (toevoeging van vetstof).
Dan worden ook de smaakgevers toegevoegd die apart werden gegaard.
Werk af met daslook, postelein en gefrituurde truffelaardappelschijfjes.