Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Rode biet met geitenkaas en maanzaad


Klaargemaakt op: 02/03/2018

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 rode biet
– 1 dl rode wijn azijn
– 150 gram geitenkaas
– bieslook
– 1/2 teentje look
– 3 eetlepels maanzaad
– olijfolie
– citroensap

 

Bereiding:

De rode biet in flinterdunne schijfjes snijden met mandoline. Gedurende +/- 45 minuten laten marineren in de rode wijnazijn, kruiden met peper en zout.
De geitenkaas mixen met het fijn gesnipperde teentje look, een eetlepel olijfolie en enkele druppels citroensap. Tot slot er de zeer fijn gesnipperde bieslook ondermengen. Bijkruiden.
De plakjes rode biet open leggen en er telkens een beetje bewerkte geitenkaas op spuiten. Bestrooien met een weinig maanzaad en dicht plooien.

Afwerken met bieslook.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 03 2018
Vorig Aperitiefhapje:
Speculaas met Breydelspek en brie

Volgend Aperitiefhapje:
Roggebrood met Brie, Hervekaas, walnoten en abrikozen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |