Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 3 zwarte pensen
– 3 sneetjes peperkoek
– 1/5 rode kool
– 2 limoenen
– 1/2 liter volle melk
– 4 eidooiers
– 150 gram suiker + beetje voor bij limoensap
– 1,5 appel
– Beetje acacia honing
Bereiding:
Maak een basis voor ijs door de melk met de helft van de suiker op te warmen tot het kookpunt , de rest van de suiker op te kloppen met de dooiers tot je een wit lint verkrijgt. Voeg melk aan dooier-mengsel toe , roer goed en verwarm terug tot +/- 80° (het mengsel zal indikken). Voeg nu het rode koolsap toe (door de rode kool door een sap centrifuge te malen) en kruid af naar smaak. Laat afkoelen en draai af in een ijsmachine. Snipper een klein deel van de kook heel fijn en marineer deze stukjes in limoensap met wat zuiker. Voeg deze stukjes toe tijdens het afdraaien. Maal de peperkoek fijn in een blender. Snijd de pens in mooie schijfjes en bak langs beide zijden kort aan in wat boter. Snijd de appeltjes in fijne schijfjes en bak in goede boter , karamelliseer met wat honing. Leg nu op een langwerpig bordje links wat gemalen peperkoek en daarbovenop een mooi bolletje rode kool ijs. Schik daarnaast de stukjes gebakken zwarte pens en de gekarameliseerde appeltjes.