Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Roulade van Mechelse Koekoek met Ganzenlever, spinazie en trompet de la mort


Klaargemaakt op: 09/11/2012

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

1 volledige Mechelse koekoek
– paprika poeder
– 150 gr spinazie
– 100gr bladerdeeg met roomboter
– 1 rolletje ganzenlever
– 150 gr trompet de la mort
– ui
– wortel
– selder
– 2 teentjes look
– bouquet garni
– kippenbouillon (500 ml)
– hoeveboter
– eiwitten (2 stuks)
– 100 ml room
– 1 sjalot

 

Bereiding:

Fileer de Mechelse koekoek , hak het karkas in stukken en bak het aan, laat even kleuren in de boter en voeg dan de groenten en de kippenbouillon toe, laat rustig inkoken, zeef door en werk af met een beetje hoeveboter. Afkruiden met peper en zout.
Haal het vel van de bouten en de filets en blancheer het even, dep droog en leg het op een bakpapier, bestrooi met paprikapoeder en droog het gedurende zo’n 25 min in een oven van 160°. Bak het bladerdeeg af in een oven van 200° (leg op het bladerdeeg een gewicht). Cutter dit in een blender, alsook het gedroogde kippenvel. Meng beiden tot een lekkere crumble.
Snij de filets in enveloppe , cutter het vlees van de bouten samen met de eiwitten en de room tot een gladde farce, kruid voldoende af. Blancheer de spinazie en koel af in ijswater, leg de blaadjes op de filet, spuit er beetje farce op, leg hierop stukjes ganzenlever en eindig terug met de spinazie, maak de roulade en rol het in plasticfolie. Pocheer de roulade zo’n 12 à 15 min in een warm waterbad van zo’n 72°
Reinig de trompet de la mort en bak deze kort af in rijkelijk wat boter en kruid met peper en zout.

 

Bordschikking:

Snij sneetjes van de roulade en leg op een aperobordje, garneer met de trompet de la mort, de crumble en een beetje saus. Zorg er wel voor dat je de structuur van de roulade nog goed kan zien..

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2012
Vorig Aperitiefhapje:
Gebakken spinazie met een mosterdsausje en kwarteleitje

Volgend Aperitiefhapje:
Filet van bosduif puree van knolselder met truffel geparfumeerd

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |