Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 scampi
– 8 dunne plakjes gerookt ontbijtspek
– 1 grote jonagold appel
– 1 koffielepel currypoeder en suiker
– 100 gram zure room (kan evengoed met gewone room)
– 50 gram veldsla
– boter
– pezo
Bereiding:
Pel de scampi’s en wikkel elke scampi in een sneetje ontbijtspek. Bak ze +/- 10 min. gaar in boter en hou ze warm.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in kleine blokjes.
Stoof de appelblokjes kort in de pan van de scampi’s en bestrooi ze met curry en suiker.
Voeg de zure room toe. Laat inkoken tot een gladde saus en kruid met peper en zout. Indien nodig de saus wat binden.
Bordschikking:
Verdeel de scampi’s over de borden en lepel er de saus naast.
Garneer met de kropjes veldsla. Opdienen met een sneetje stokbrood.