Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 6 dl eiwit
– 1 kg tuinbonen
– 500 gram gedopte erwten
– 8 witte asperges
– olijfolie
– enkele takjes dragon
– professionele slagroomspuit met lachgas
Bereiding:
Dop de tuinbonen en kook ze gedurende 5 min in licht gezouten water, pel ze. Kook ook de erwten gaar in licht gezouten water, kook de gepelde tuinbonen nog even mee, en doe de groenten in een keukenrobot en pureer ze, steek ze door een fijne zeef en breng op smaak met pe/zo . Doe de puree in een maatbeker en doe er nu evenveel eiwit bij tot je 1 liter hebt, roer even door en doe het geheel in een slagroomspuit. Snij de goed geschilde asperges in stukjes van 2 cm en bak ze op een zacht vuurtje in wat olijfolie. Spuit het bonenschuim in kleine glaasjes en garneer met een takje dragon en een stukje asperge.