Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Sint-Jacobsschelpdieren, tapenade en algenkaviaar


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 sint-jacobsnoten
– toastbrood
– tomatentapenade
– 4 dl verse room
– citroensap van 2 citroenen
– bieslook
– gerookte zalm

 

Bereiding:

Meng de room met het citroensap, kruid met pezo en laat wat inkoken. Werk af met de fijngeknipte bieslook.
Duw rondjes uit het toastbrood (dezelfde grootte als de sint-jacobsnoten) en bak deze rondjes in boter.
Smeer de rondjes brood in met de tomatentapenade. Snij de sint-jacobsnoten overlangs door en bak ze kort op een hoog vuur. Leg de gebakken sint-jacobsnoten op de besmeerde toast, breng wat “kaviaar” erop aan en versier met enkele takjes bieslook. Lepel wat saus rond het toastje.
Leg wat gerookte zalm naast de toast en versier de zalm met wat “kaviaar” en peterselie.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Gebakken zwarte pens met gecarameliseerde appel en ijs van rode kool

Volgend Aperitiefhapje:
Couscousslaatje met gerookte forel geparfumeerd met limoen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |