Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 sint-jacobsvruchten
– 1/2 butternutpompoen
– 1 sjalot
– 1 dl groentebouillon
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 1 teentje look
– kurkuma
– 1 rode biet
– 50 gram pistachenoten
– 1/2 pikant rood pepertje
– 1/2 dl slaolie
Bereiding:
Versnij de halve butternut in een grove brunoise net zoals de sjalot. Stoof lichtjes aan en bevochtig met de groentebouillon, voeg tijm en laurier toe samen met het teentje look. Laat garen. Verwijder tijm en laurier. Mix en ga de kruiding na. Eventueel bijkruiden met peper, zout en een beetje kurkuma. Schil de rode biet en versnij in een zeer fijne julienne. Frituur en bestrooi lichtjes met zout. Hak de pistachenoten zeer fijn. Snij het rood pepertje eveneens in een zeer fijne brunoise. Voeg zowel de pistachenoten als het pimentpepertje toe aan de olie en laat zeker een uurtje trekken. Bak de sint-jacobsvruchten kort aan op een hevig vuur. Kruid met peper en zout.
Leg de coquille op een bordje, leg er wat gefruite rode biet op, spuit er een toef pompoenpuree naast en werk af met een lepeltje pistache-pimentolie.