Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Sint-Jacobsvrucht, tartaar gebakken/gefrituurd, limoen, gember


Klaargemaakt op: 12/06/2015

Aantal personen: 40

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 48 sint-jacobsvruchten
– 2 stukjes gember
– 2 limoenen
– 1 dl limoenolie
– 200 gram geklaarde boter
– 1 dl room
– 4 cl appelazijn
– zeste limoen
– dille
– roze peper

 

Bereiding:

20 sint-jacobsvruchten in een fijne brunoise versnijden en kruiden met peper en zout. De gember eveneens in een fijne brunoise versnijden en onder de brunoise van de sint-jacobsvruchten mengen. Tot slot behandelen met de limoenolie en het limoensap. Er net voor opdienen de fijn gesnipperde dille ondermengen. Acht sint-jacobsvruchten in zeer dunne schijfjes versnijden en deze laten drogen.
Kort voor opdienen frituren in een weinig olijfolie. Het sausje maken met de room, de appelazijn, limoensap en de zeste van de limoen. Kruiden. De rest van de coquilles droog deppen en kort aanbakken in geklaarde boter. Kruiden met peper en zout. Op een rechthoekig bordje een vormpje opvullen met de brunoise van sint-jacobsvrucht/gember. Er het gefrituurd schijfje coquille laten tegenaan leunen of erop leggen. Daarnaast een streepje trekken met het roomsausje. De gebakken coquille in de saus leggen en afwerken met een takje dille en bolletjes droge roze peper.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2015
Vorig Aperitiefhapje:
Bladerdeeg, ricotta, mascarpone, olijfjes, kruiden, pesto

Volgend Aperitiefhapje:
Verse vijg met pecorino en gedroogde Parmaham.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |