Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Soepje met radijsjesloof


Klaargemaakt op: 04/02/2011

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4 uien
– 4 wortelen
– 500 gram aardappelen
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 liter water
– 1 liter melk
– kruidentuiltje
– bosje bieslook
– 6 bosjes radijzen
– 2 geperste tenen look
– 2 eierdooiers
– 2 dl room
– 8 sneden wit brood
– bladerdeeg
– 4 eetlepels boter
– peper en zout

 

Bereiding:

Maak de groenten schoon en snij ze in stukken. Doe de stukken ui, wortel en aardappel in een kookpot met wat olijfolie; laat alles een paar minuten stoven. Voeg dan de melk, het water en het kruidentuiltje aan de groenten toe Laat gedurende een half uur pruttelen. Neem ondertussen een steelpan. Verhit daarin een noot boter. Snij het loof van de bosjes radijzen. Was het loof grondig en doe het dan bij de hete boter. Doe er na twee minuten het geperste teentje look bij. Neem de pan van het vuur en zet even opzij.
Pureer na de kooktijd de gare soep. Doe er dan het radijsjesloof bij en mix de soep opnieuw met behulp van een staafmixer. Kruid eventueel bij met pezo. Roer er net voor het serveren de eierdooier door. Snij de radijsjes in stukjes en doe die ook bij de soep.
Snij de korsten van het brood en snij in blokjes. Verhit de boter in de pan en bak hierin de broodblokjes krokant. (of bak bladerdeeg met eigeel af in de oven )

Afwerking:
Giet een portie soep in een kom. Doe er een eetlepel room bij en bestrooi met gebakken broodkorstjes. (of leg een balkje bladerdeeg op het soepglaasje) Versier met fijngehakte bieslook

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2011
Vorig Aperitiefhapje:
Slaatje van gerookte zalm, spiesje van mozarella en gekonfijte tomaat en gefruite basilicumblaadjes

Volgend Aperitiefhapje:
Slaatje van aardappelen, gerookte paling, gemarineerde wortelen en mierikswortel

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |