Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 400 gram kikkerbilletjes
– 2 preien
– 2 wortelen
– 1 courgette
– 1 ui
– beetje laurier/thym/peterselie
– 1/4 l room
– 10 cl witte wijn
– 6 sneden Ganda ham
– 1 l gevogelte fond
– 2 teentjes look
– kervel
– verse boter
Bereiding:
Wortel schillen en kleine bolletjes van maken, evenals van de courgette (niet schillen) , beide groente bolletjes apart blancheren en nadien afkoelen onder koud stromend water. Prei in fijne julienne snijden en ook kort blancheren. In wat boter de ui en de rest van de prei aanstoven en lichtjes besprenkelen met wat bloem, de kikkerbilletjes toevoegen en alles zachtjes laten sudderen onder deksel , de gevogeltefond en witte wijn toevoegen. Het geheel een 10-tal min laten koken en de kikkerbilletjes verwijderen en apart houden. De room toevoegen aan de soep en kort laten inkoken, mixen en op smaak brengen.
Het onderste lid van de kikkerbilletjes halen en kort en krachtig aanbakken in wat boter met look, op een tandenstokertje steken, met wat Ganda ham (vlechten van ham en kikkerbillen vlees)
Soepje in Apero tasjes schenken en garnituur aan toe voegen (prei en bolletjes van courgette en wortel) + garneren met het spiesje + een takje verse kervel.