Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Sushi


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 sushi nori blad
– 1 sushi matje (rieten matje)
– 125 g sushi rijst
– 180 ml water
– rauwe vis (zalm, tonijn of scampi’s)
– geblancheerde groentjes (aubergine, wortel, paprika)

Sushidressing:
– 2 eetlepels yutaka rijstwijnazijn
– 1 eetlepel youtaka marin
– 2 koffielepels poedersuiker
– 1 koffielepel zout

 

Bereiding:

Kook de rijst in 180 ml water. Doe de rijst in een kom en voeg er de sushidressing aan toe. Leg 1 blad sushi mori op een rieten matje en bedek de sushi mori voor 2/3 met rijst. Voeg hieraan een vulling naar smaak toe (vis of groentjes of een mengeling) Rol het matje langzaam op en druk zacht aan met beide handen, bevochtig het laatste stukje sushi mori op de rol vast te kleven. Haal de rol voorzichtig uit de mat en snij de rol in stukjes. Serveer met soja saus en wasabi.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Gerookte heilbot met tomatenvinaigrette

Volgend Aperitiefhapje:
Oesters in coulis van grany smith en knolselder wafeltje

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |