Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 300 gram forelfilet (ontdaan van vel en graten)
– 1 venkelknol
– 2 verse zilveruitjes
– bladpeterselie
– sap van 1 limoen
– olijfolie
– grof zeezout
– 2 sneden donker brood
– stukje hoeveboter
Bereiding:
Pers de limoen uit , hak de peterselie fijn.
Snij het forel vlees in kleine brunoise. Maak de enkelknol schoon, snij de bladeren los en spoel ze, en snij in kleine brunoise. Pel de zilveruitjes en snij eveneens heel fijn.
Meng alle ingrediënten en besprenkel met het limoensap en oliefolie , kruid met peper en zout en zet koud weg. Duw dit mengsel in een klein vormpje op een aperitiefbordje,strooi er wat Guerandezout over en garneer met een blaadje peterselie en druppel er een mengsel van wat oliefolie en limoensap naast. Leg er een klein stukje brood bij, bestreken met wat hoeveboter.