Aantal personen: 12
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 18 oesters
– 120 gram zeebaars
– 1 Spaans pepertje
– 1 bakje waterkers
– 1 bakje postelein
– 100 gram spinazie
– 50 gram sojascheuten
– 4 sneden toastbrood
– fijn zeezout (fleur de sel)
– 1/2 citroen
– fijne olijfolie
Bereiding:
Haal de oesters uit de schelp, let er vooral op dat er geen schelpjes meer aan de oesters hangen.
Leg er 12 stuks op kant. Hak de overige oesters fijn evenals de zeebaars en meng onder elkaar, samen met een beetje van de fijngehakte Spaanse peper, wat olijfolie en wat zeezout en zet even op kant.
Maak de salade van de fijngesneden groentjes (spinazie , waterkers , postelein en sojascheuten) en giet er wat olijfolie over , kruid met enkele druppels citroensap en peper van de molen.
Snijd de sneden toastbrood in lange reepjes en grill ze even tot ze krokant zijn.
Leg nu in de mooiste schelpen (die uitgespoeld zijn) eerst een bedje van de fijngesneden sla en daar bovenop een hele oester , leg op de oester een balletje van de vistartaar en leg er een reepje van het getoaste brood bij.