Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Tartaar van oesters en zeebaars op een bedje van groen genot


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 12

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 18 oesters
– 120 gram zeebaars
– 1 Spaans pepertje
– 1 bakje waterkers
– 1 bakje postelein
– 100 gram spinazie
– 50 gram sojascheuten
– 4 sneden toastbrood
– fijn zeezout (fleur de sel)
– 1/2 citroen
– fijne olijfolie

 

Bereiding:

Haal de oesters uit de schelp, let er vooral op dat er geen schelpjes meer aan de oesters hangen.
Leg er 12 stuks op kant. Hak de overige oesters fijn evenals de zeebaars en meng onder elkaar, samen met een beetje van de fijngehakte Spaanse peper, wat olijfolie en wat zeezout en zet even op kant.
Maak de salade van de fijngesneden groentjes (spinazie , waterkers , postelein en sojascheuten) en giet er wat olijfolie over , kruid met enkele druppels citroensap en peper van de molen.
Snijd de sneden toastbrood in lange reepjes en grill ze even tot ze krokant zijn.
Leg nu in de mooiste schelpen (die uitgespoeld zijn) eerst een bedje van de fijngesneden sla en daar bovenop een hele oester , leg op de oester een balletje van de vistartaar en leg er een reepje van het getoaste brood bij.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Lauwe erwtensoep met spek en eieren

Volgend Aperitiefhapje:
Roerei met asperges en gerookte paling

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |