Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Tartaar van vis met vinaigrette, pink lady, cashewnoten en curry-kokosdressing


Klaargemaakt op: 13/10/2010

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 650 gram vis (naar seizoen ; tonijn, zeewolf, kabeljauw, dorade)
– 2 appels pink lady
– 6 eetlepels gebrande cashewnoten

Vinaigrettte
– 300 ml olijfolie
– 3 eetlepels kefirblad
– 4 eetlepels vissaus
– 7 eetlepels sushi-azijn
– 3 eetlepels limoensap

Curry-kokosdressing
– 75 gram mayonaise
– 6 eetlepels kokosmelk
– 15 gram gele currypasta (Thaïse)
– 3 eetlepels gembersiroop

Versiering
– shiso

 

Bereiding:

Bereid de vinaigrette, voeg de olijfolie, kefirblad, vissaus, sushi-azijn en het limoensap samen en mix zeer goed, passeer dor een fijne zeef zodat de grove stukjes kefirblad niet achterblijven
Maak de curry-kokosdressing door de mayonaise, currypasta, kokosmelk en de gembersiroop samen te voegen en goed te mengen.
Snij de pink lady in kleine blokjes (niet schillen)
Snij de vis in blokjes van ½ cm groot
Meng de tartaar van vis met de appel en een paar eetlepels van de vinaigrette, kruid af met pezo
Dresseer de curry-kokosdressing, plaats de tartaar op het bordje en werk af met de gebrande cashewnoten.
Versier met wat shiso

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2010
Vorig Aperitiefhapje:
Preisoep met noten

Volgend Aperitiefhapje:
Gebakken zeeduivel met champagnesaus, erwtjespesto en pistachenoten

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |