Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Tempura van nori met krab en zeekraal


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 160 gram krab
– 4 vellen nori
– 320 gram knolselder
– 1/2 dl room
– 100 gram zeekraal

 

Bereiding:

De knolselder grondig kuisen. De helft van de knolselder versnijden in kleine blokjes en gaar koken in licht gezouten water.
De room tot de helft laten inkoken. De gare knolselder mixen en er de ingekookte room ondermengen.
De rest van de knolselder in gelijkmatige dunne sneetjes versnijden. Er chips van snijden en frituren.
Bestrooien met zout en licht warm houden. De zeekraal heel even laten koken in licht gezouten water, daarna onmiddellijk afkoelen in ijskoud water.
Voor het opdienen nog even opwarmen. De norivellen in driehoekjes versnijden en door het tempurabeslag halen. Frituren en bovenaan in het aperitiefschoteltje leggen.
Hiervoor een lepeltje knolselder puree. Daarin een chips van knolselder steken.
Met de krab maken wij de verbinding tussen beiden. Afwerken doen we met de licht warme zeekraal en een takje groen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Huwelijk van krab en Sint-Jacobsvrucht met een zalf van prei

Volgend Aperitiefhapje:
Krab op een groen bedje

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |