Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Terine:
– 1 kg eend + de lever
– 1/2 kg buik van het varken
– 1 middelgrote ui
– 1 teentje look
– 1 ei
– 1 eetlepel bloem
– 1 dl room
– 1 dl porto
– 2 sneden wit brood (zonder korsten)
– pezo
– sneetjes gerookt spek voor het bekleden van de vorm
Uienconfituur:
– 1kg ajuin
– 1/2 l water
– 6 kruidnagels
– pezo
– 10 eetlepels wijnazijn
– 200 gram rietsuiker
– 100 gram rozijnen
Bereiding:
Uienconfituur:
De ajuin in ringen snijden. Alle ingrediënten samen voegen en ongeveer 1 uur laten koken. Indien nodig een weinig water toevoegen.
Terrine:
Het vlees, de ui, de look en het brood malen. Goed mengen met de overige ingrediënten en afkruiden. In de beklede vorm storten en ongeveer 1 uur bakken au bain marie in een voorverwarmde oven aan 200°.