Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 scampi’s (16/20)
Sausje:
– 8 eetlepels zonnebloemolie
– 2 eetlepels limoensap
– 1 koffielepel vissaus
– 1 koffielepel sojasaus
– 3 cm verse gember
– 1/2 chilipeper
– 1 eetlepel verse koriander
– 1 teentje look
– 1 koffielepel vloeibare honing
– 100 gram couscous
– 1,5 dl kippenbouillon
– 50 gram geroosterde pijnboompitten
– 1 limoen
– 1 puntpaprika
– 1/2 komkommer
– 2 lente-uitjes
– verse munt
– dragon
– koriander
– peterselie
Bereiding:
Sausje:
Schil de gember en hak fijn. Snipper de chilipeper fijn. Pel het teentje look en kneus het, maar snipper niet fijn. Meng alle ingrediënten en zet in de koelkast. Zeef het sausje alvorens te gebruiken.
Couscous:
Doe de couscous in een kom. Giet de kokende kippenbouillon erover en laat rusten. Schil de rode puntpaprika en snij in fijne brunoise. Laat even stoven in een weinig olie. Snij de komkommer en de lente-ui in fijne blokjes. Voeg toe aan de couscous samen met de fijn gesnipperde verse kruiden, de geroosterde pijnboompitten en de gestoofde puntpaprika. Kruid met peper en zout en werk af met een weinig limoensap.
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak ze op een hete grillpan.
Verdeel de couscous in kleine uitsteekringetjes en zet op aperobordjes. Schik de gegrilde scampi op de couscous en werk af met de dressing en een takje koriander.