Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Tonijn met Thaïse dressing


Klaargemaakt op: 19/09/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 500 gram tonijn
– 100 sesamzaadjes

Glans voor tonijn:
– 1 koffielepel fijn gesnipperde gember
– 1 fijngesnipperd teentje look
– 2 eetlepels Luikse siroop
– 5 eetlepels sojasaus

Dressing:
– 4 limoenen
– 4 eetlepels bruine suiker
– 2 eetlepels sesamolie
– 4 eetlepels sojasaus
– 2 stukken verse gember
– 1 rode chilipeper
– 1 bussel verse koriander
– verse munt

 

Bereiding:

De limoenen uitpersen. De bruine suiker toevoegen en goed mengen. Proeven en eventueel nog een beetje suiker toevoegen. Daarna de sojasaus en de sesamolie toevoegen.
De gember schillen en over de dressing raspen. Het chilipepertje doormidden snijden en er de pikante pitjes uithalen. Vervolgens het vruchtvlees in een zeer fijne brunoise versnijden en toevoegen aan de dressing. Versnipper ten slotte de verse munt en de koriander en meng deze kruiden onder de dressing
Alle ingrediënten voor de glans samen laten inkoken tot een lichte stroop.
De tonijn in kleine kubusjes of rechthoekjes versnijden en boven en onder instrijken met het glansmengsel. Heel kort aanbakken langs 2 zijden zodanig dat de gaarheid van de tonijn kan gezien worden. Eén gebakken zijde bestrooien met de sesamzaadjes.
Giet 3 maal beetje dressing op een bordje en leg daar telkens een stukje gebakken tonijn in.
Werk af met een takje groen, een bloemetje en zwarte sesamzaadjes

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 09 2014
Vorig Aperitiefhapje:
Gazpacho van watermeloen met geitenkaas

Volgend Aperitiefhapje:
Superanohapje, Feta en granité van watermeloen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |