Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 500 gram aardappelen
– 1 grote ui
– 1 liter olijfolie
– 6 eieren
– chorizo
– zout
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Warm de olie in een koekenpan.Doe de aardappelen in de pan en bak ze tot ze zacht zijn maar laat ze niet bruin worden. Snipper de ui fijn en laat die meekoken in de olie. Klop de eieren in een grote kom en voeg een snufje zout toe. Schep de aardappels uit de pan zodra ze klaar zijn en voeg ze samen met de ui en de chorizo toe aan de kom met de opgeklopte eieren. Roer alles goed door elkaar zodat alle stukjes aardappel bedekt worden met ei. Laat de kom een paar minuten staan en giet ondertussen de olie uit de pan. Laat slechts een klein laagje olie over in de pan zodat de omelet straks niet aanbakt. Giet nu het mengsel weer in de pan en kook op laag vuur gedurende enkele minuten.