Aantal personen: 36
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 12 groene appels (bijvoorbeeld Granny Smith )
– 24 eetlepels slagroom
– 12 crottins (verse geitenkaas)
– 12 eetlepels olijfolie
– 48 tot 72 plakjes gerookte eendenborst
– zout
– gemalen peper
Bereiding:
De appels:
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes.
Leg de partjes appel in een laag op een bord en dek af met plasticfolie. Zet 1 tot 2 minuten in de magnetron om ze gaar te koken. Laat afkoelen.
De geitenkaascreme:
Verwarm de slagroom op een laag vuur tot hij lauw is. Breng op smaak met pezo. Verkruimel de geitenkaasjes in een kom. Prak er met een vork geleidelijk de warme slagroom door. Voeg de olijfolie toe en klop met een staafmixer tot een romig mengsel.
De glazen samenstellen:
Vul de glazen met een laagje geitenkaascrème. Schik er dan een laagje appel op en garneer met een
plakje eendenborst. Je kunt de glazen natuurlijk ook in een andere volgorde vullen en garneren.