Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Verse geitenkaas, groene appel en gerookte eendenborst


Klaargemaakt op: 10/06/2011

Aantal personen: 36

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 12 groene appels (bijvoorbeeld Granny Smith )
– 24 eetlepels slagroom
– 12 crottins (verse geitenkaas)
– 12 eetlepels olijfolie
– 48 tot 72 plakjes gerookte eendenborst
– zout
– gemalen peper

 

Bereiding:

De appels:
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes.
Leg de partjes appel in een laag op een bord en dek af met plasticfolie. Zet 1 tot 2 minuten in de magnetron om ze gaar te koken. Laat afkoelen.

De geitenkaascreme:
Verwarm de slagroom op een laag vuur tot hij lauw is. Breng op smaak met pezo. Verkruimel de geitenkaasjes in een kom. Prak er met een vork geleidelijk de warme slagroom door. Voeg de olijfolie toe en klop met een staafmixer tot een romig mengsel.

De glazen samenstellen:
Vul de glazen met een laagje geitenkaascrème. Schik er dan een laagje appel op en garneer met een
plakje eendenborst. Je kunt de glazen natuurlijk ook in een andere volgorde vullen en garneren.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2011
Vorig Aperitiefhapje:
Koude ratatouille en zoetzure venkel met gegrild kabeljauwhaasje en rouille

Volgend Aperitiefhapje:
Slaatje van aardappelen, gerookte paling, gemarineerde wortelen en mierikswortelsaus

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |