Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 200 gram gerookte zalm
– peterselie
– 16 bosuitjes
– 32 vellen filodeeg
– gesmolten boter
– maïsolie voor het invetten
Bereiding:
Snipper de gerookte zalm in fijne stukjes. Maak een mengsel van gesnipperde peterselie, de gesnipperde fijne uitjes en de geitenkaas, kruiden met pezo naar wens.
Neem het blaadje filodeeg en bedek de rest met een folie tegen het uitdrogen. Bestrijk elk vel met wat gesmolten boter en leg er een tweede vel op.
Snij hieruit stukken van 10 cm op 10 cm. Schep in het midden ervan een eetlepel van het kaasmengsel.
Bestrijk de randen met wat gesmolten boter en maak er een buideltje van.
Vet de bakplaat in met olie en schik de buideltjes erop. Bak 12 à 15 minuten op 200 °c en dien direct op.