Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 500 gram jonge wortelen
– 1 liter kippenbouillon
– 2 dl ongezoete kokosroom
– 20 gram verse gember
– 2 sjalotjes
– 2 eetlepel zonnebloemolie
– 1 eetlepel kerriepoeder
– pezo
– sap van 1limoen
– 1 lente-uitje
Bereiding:
Maak de wortelen schoon, hou 1 wortel apart in dunne, fijn sliertjes en snij de rest in blokjes. Snipper sjalot en gember fijn. Fruit sjalot en gember, voeg de wortelen toe en bestrooi met het kerriepoeder, blus met de kippenbouillon en breng aan de kook, laat 20 minuten pruttelen. Mix de soep en breng op smaak met limoensap peper en zout. Frituur de in fijne ringetjes gesneden lente-ui en de wortelsliertjes op 180°. Mix de kokosroom tot schuim. Giet de soep in glaasjes en werk af met de kokosroom en de gefrituurde groentjes.