Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Zwezeriken met sojascheuten en Ciney-bier


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 320 gram verse zwezeriken
– 1 wortel
– 1 ui
– 1 tak groene selder
– 0.5 l kippenbouillon
– 3 sneden Ganda
– 100 gram sojascheuten
– 2 sjalotten
– 20 ml room
– 1 blonde Ciney
– kervel

 

Bereiding:

Zwezeriken spoelen onder stromend water (5 min) + 15 à 20 min gaar koken in een courtbouillon. Laten afkoelen en ontdoen van alle vliezen.
Ganda drogen in een matige oven en daarna fijn hakken in keukenrobot.
Fijngesneden sjalot aanstoven in wat boter , de blonde Ciney erbij doen en de room , voor de helft laten inkoken en afkruiden.
Sojascheuten kort aanbakken in wat boter/olijfolie en kruiden.
Zwezeriken door de vloeiende bloem halen en krachtig aanbakken in boter/olijfolie en kruiden , de Ganda stukjes erover strooien zodat deze als paneermeel rond de zwezeriken hangen.

 

Bordschikking:

Op schaaltje eerst de sojascheuten leggen en daarna de saus er over , de zwezeriken er bovenop en eventueel garneren met een plukje kervel.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Aperitiefhapje:
Terrine van ganzenlever met fantasie van mango,meloen en gekonfijte gember

Volgend Aperitiefhapje:
Beignet van gefrituurde asperges

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |