Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 320 gram verse zwezeriken
– 1 wortel
– 1 ui
– 1 tak groene selder
– 0.5 l kippenbouillon
– 3 sneden Ganda
– 100 gram sojascheuten
– 2 sjalotten
– 20 ml room
– 1 blonde Ciney
– kervel
Bereiding:
Zwezeriken spoelen onder stromend water (5 min) + 15 à 20 min gaar koken in een courtbouillon. Laten afkoelen en ontdoen van alle vliezen.
Ganda drogen in een matige oven en daarna fijn hakken in keukenrobot.
Fijngesneden sjalot aanstoven in wat boter , de blonde Ciney erbij doen en de room , voor de helft laten inkoken en afkruiden.
Sojascheuten kort aanbakken in wat boter/olijfolie en kruiden.
Zwezeriken door de vloeiende bloem halen en krachtig aanbakken in boter/olijfolie en kruiden , de Ganda stukjes erover strooien zodat deze als paneermeel rond de zwezeriken hangen.
Bordschikking:
Op schaaltje eerst de sojascheuten leggen en daarna de saus er over , de zwezeriken er bovenop en eventueel garneren met een plukje kervel.