Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 8 preistengels
– 400 gram gepelde garnalen
– 4 kg mosselen
– 4 glazen witte wijn
– 8 eetlepels room
– mosselgroenten in blokjes (selder, ui, wortel)
– kurkuma
– saffraan
– plasticfolie
– 16 porseleinen potjes of kopjes
Bereiding:
Snij de prei zeer fijn en stoof de groente zonder deksel in een weinig vetstof tot ze doorschijnend is. Laat afkoelen.
Leg in ieder kopje een vierkant vel plasticfolie en daarop een vel rauwe zalm. Vul de ruimte in het midden met afgekoelde prei en garnalen.
Draai de folie dicht tot een opgebonden “blinde vink”.
Laat de pakketjes 1 uur in de koelkast koelen.
Kook de mosselen met de groentebrunoise en de witte wijn.
Haal de gekookte mosselen uit de schelp en hou warm.
Zeef het mosselnat, voeg een mespuntje kurkuma, enkele draadjes saffraan en room toe en laat het vocht in een pannetje inkoken.
Stoom de aardappelen gaar in de schil ; schil ze en plet met een vork. Voeg een scheut olijfolie en verse room toe, kruid met pezo en muskaatnoot. Voeg fijngesnipperde lente-ui toe en hou de puree warm.
Ontdoe de pakketjes van de folie en zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven (van 180° C). Leg ze vervolgens in warme, diepe borden op de puree, en lepel de mosselsaus rondom.
Versier met mosselen.