Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vis

Duo van tonijn en zwaardvis met zuiderse toets


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 80 gr verse tonijn (per persoon)
– 80 gr zwaardvis (per persoon)
– 40 gr verse tagliatelli
– 60 gr Verse basilicum
– 1 pakje pijnboompitten
– 150 gr Parmezaanse kaas
– Enkele teentjes knoflook
– 2 doosjes kerstomaatjes
– 4 ontvelde en ontpitte tomaten
– Roquette sla
– 1 Fijne groene frissee sla
– Gekonfijte tomaatjes (2 doosjes)
– 1 Radichio rosso
– Sesamzaad
– Paneermeel
– Vloeibare bloem
– 3 Eiwitten
– Basilicumolie
– Olijfolie
– Balsamico-azijn
– Suiker
– 4 sjalotten
– Klein bosje platte peterselie

 

Bereiding:

Maak eerst de pesto’s:
De tomatenpesto: Sjalotten fijn snipperen en glazig stoven in olijfolie , kerstomaatjes en tomaten toevoegen en even laten meestoven , bestrooien met wat suiker en heel kort lichtjes laten karameliseren , de pan blussen met wat balsamico-azijn. De fijngehakte basilicum toevoegen en nog even laten sudderen , mixen en verder afkruiden , eventueel nog wat olijfolie aan toe voegen.
De groene pesto: pijnboompitten even roosteren op een tefalpan zonder vetstof , de parmezaanse kaas voor de helft raspen. De 2 teentjes look samen met ongeveer 40 gram basilicum,de geroosterde pijnboompitten,de geraspte parmezaan en wat olijfolie mixen in een keukenrobot. Afkruiden. De stukken tonijn paneren door ze eerst door de vloeiende bloem te halen vervolgens door losgeklopt eiwit en daarna dor een mengsel van paneermeel en sesamzaad. De stukken zwaardvis enkel door de vloeiende bloem halen.
Beide stukken vis krokant afbakken en warm houden.
Kook de pasta ‘al dente’ en giet af , spoel met koud water en warm even op in olijfolie.
Reinig de verschillende soorten sla en snij ze fijn.

 

Bordschikking:

Leg in een ringvormpje een mengeling van de verschillende soorten sla met de gekonfijte tomaatjes. Besprenkel dit geheel met de basilicum-olie.
Schik daarnaast de verse pasta en garneer met een plukje platte peterselie. Schik hieronder de beide stukken vis en druppel er wat van de beide pesto’s rond.
Leg bovenop de gebakken tonijn een krul parmezaanse kaas en een klein blaadje basilicum.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Hoofdgerecht vis:
Tournedos van langoustines met risotto van groene asperges

Volgend Hoofdgerecht vis:
Trio van aardappel met gegrilde sint-jacobsnoten, Naamse slakjes en crème van witbier

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |