Aantal personen: 18
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 15 cm gember
– 3 rode chilipepers
– 3 broccoli
– 9 teentjes look
– 2 bakjes kastanjechampignons
– 2 bakjes grotchampignons
– 2 l kokosmelk
– 9 stengels citroengras
– 3 kg zeeduivel
– 750 gram noedels
– 90 ml sojasaus
– 6 l groentebouillon
– 7 el zonnebloemolie
– koriander
– peper
– zout
Bereiding:
Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd fijn.
Snijd de knoflook fijn.
Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes.
Snijd de champignons in parten.
Kneus het citroengras, snijd de zeeduivel in blokjes van 2cm.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember, rode peper en knoflook op middelmatig vuur.
Voeg de kokosmelk, bouillon, broccoli en citroengras toe en breng aan de kook. Voeg na 5min koken de champignons, noedels en zeeduivel toe en laat op een middelmatig vuur nog 5min sudderen. Breng de soep op smaak met de sojasaus.
Hak de koriander fijn.
Haal het citroengras uit de soep en verdeel de soep over de soepkommen.
Garneer met de koriander en peper.