Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vis, Hoofdgerecht vlees

Open ravioli met kip, shiitake en gebakken gamba’s


Klaargemaakt op: 17/03/2017

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8     kipfilets
– 4     blokjes kippenbouillon
– 1    dl room
– 1    kg shiitake (Chinese champignons)
– 32     gamba’s
– 8     sjalotten
– 1     bosje peterselie
– 4     teentjes knoflook
– 16     vellen lasagne
– 8     el Solo (vloeibaar)

 

Bereiding:

Los de kippenbouillonblokjes op in 2 liter kokend water en pocheer er de kipfilets 5 minuten in gaar.
Verwijder indien nodig het darmkanaal van de gamba’s (Dit kan namelijk een bittere smaak aan de gamba’s geven. Snijd de gamba’s in aan de rugzijde en trek er het zwarte, draadachtige gedeelte voorzichtig uit).
Borstel de shiitake schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze in reepjes. Pel en snipper de sjalotten en snijd de peterselie fijn. Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en voeg er de sjalot aan toe. Pers er het teentje knoflook bij en laat kort stoven. Voeg dan de shiitake toe en bak een tweetal minuutjes op hoog vuur. Voeg de room toe en kruid bij met peper en zout.
Trek de gepocheerde kip in fijne reepjes en voeg ze toe aan de shiitakeroomsaus. Als de saus iets te dik is, voeg dan eventueel 1 à 2 eetlepels van de kippenbouillon toe. Laat nog twee minuutjes verder stoven en voeg de helft van de gehakte peterselie toe.
Kook de lasagne vellen beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en bak de gamba’s twee minuutjes. Kruid met peper en zout.
Leg op elk bord een vel lasagne en leg er enkel lepels van de kip shiitakesaus op. Plooi dicht en lepel er nog wat extra saus overheen. Werk elk bord af met twee gebakken gamba’s en wat gehakte peterselie.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 03 2017
Vorig Hoofdgerecht vis: Vorig Hoofdgerecht vlees:
Varkenswangen – BERGhOP-bier – raapjes – wortel – biet – ajuin

Volgend Hoofdgerecht vis: Volgend Hoofdgerecht vlees:
Zeebaars met nieuwe aardappelen, auberginepuree, zuiderse groentjes en kruidenslaatje

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |