Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 8 kipfilets
– 4 blokjes kippenbouillon
– 1 dl room
– 1 kg shiitake (Chinese champignons)
– 32 gamba’s
– 8 sjalotten
– 1 bosje peterselie
– 4 teentjes knoflook
– 16 vellen lasagne
– 8 el Solo (vloeibaar)
Bereiding:
Los de kippenbouillonblokjes op in 2 liter kokend water en pocheer er de kipfilets 5 minuten in gaar.
Verwijder indien nodig het darmkanaal van de gamba’s (Dit kan namelijk een bittere smaak aan de gamba’s geven. Snijd de gamba’s in aan de rugzijde en trek er het zwarte, draadachtige gedeelte voorzichtig uit).
Borstel de shiitake schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze in reepjes. Pel en snipper de sjalotten en snijd de peterselie fijn. Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en voeg er de sjalot aan toe. Pers er het teentje knoflook bij en laat kort stoven. Voeg dan de shiitake toe en bak een tweetal minuutjes op hoog vuur. Voeg de room toe en kruid bij met peper en zout.
Trek de gepocheerde kip in fijne reepjes en voeg ze toe aan de shiitakeroomsaus. Als de saus iets te dik is, voeg dan eventueel 1 à 2 eetlepels van de kippenbouillon toe. Laat nog twee minuutjes verder stoven en voeg de helft van de gehakte peterselie toe.
Kook de lasagne vellen beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en bak de gamba’s twee minuutjes. Kruid met peper en zout.
Leg op elk bord een vel lasagne en leg er enkel lepels van de kip shiitakesaus op. Plooi dicht en lepel er nog wat extra saus overheen. Werk elk bord af met twee gebakken gamba’s en wat gehakte peterselie.