Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 8 zakjes jonge spinazieblaadjes
– 6 fijn gesnipperde sjalotjes
– 3 geperste teentjes look
– 6 eetlepels geraspte parmezaan
– 400 gram macaroni
– 10 kleine groengele tomaten
– 10 kleine (vlees)tomaten
– fleur de sel
– zwarte peper
– olijfolie
– sushiazijn
– wijnazijn
– 8 trostomaten
– 4 pakjes ricotta
– 16 pladijsfilets
– citroensap
– peper
– zout
– boter
Bereiding:
Stoof de spinazie in boter met peper en zout, gesnipperde sjalotten en geperste look. Voeg de parmezaan toe en stoof in 2 minuten gaar. Hou enkele kleine spinazieblaadjes apart voor de versiering van de borden.
Neem de helft van de gestoofde spinazie en pureer fijn in de mixer.
Snij de groene en de vleestomaten in dunne partjes en breng op smaak met zwarte peper, fleur de sel, olijfolie en sushiazijn.
Rasp de trostomaten met een rasp tot pulp. Vermeng de tomatenpulp met fijn gesnipperde sjalot, olijfolie, peper en zout en wijnazijn.
Kruid de ricotta met peper en zout en vermeng met een klein beetje spinaziepuree voor een mooie groene kleur.
Bak de gekruide vis in bruisende boter om en om, 2 minuten aan elke kant. Verfris met een beetje citroensap.
Kook de macaroni beetgaar.
Verdeel de macaroni en de tomaten over de borden.
Leg er een pladijsfilet op.
Werk af met tomatenpulp, spinazie, spinaziepuree, ricotta en enkele kleine spinazieblaadjes.