Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vis

Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja


Klaargemaakt op: 25/09/2019 Kijkkoken: Apriori – St Goriksplein 19 9450 Haaltert

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 400 gram wilde Schotse zalm met vel (goed geschubd en ontgraat)
– 150 gram hoisin saus*
– 200 gram zalf van knolselder**
– 1 kern van sla(hart)
– 20 gram sojascheuten
– 2 eetlepels lookolie***
– 1 wortel
– 2 lente-uitjes
– 20 gram beukenzwam
– *Hoisin saus: 100 gram hoisin
– 50 gram honing
– 20 gram ketchup
– 10 gram sojasaus
– 10 sesamolie

Lookolie:
– 1/2 liter olijfolie
– 1 teentje look

Bereiding:

Hoisin saus:
Meng alles (koud) tot een gladde saus.

Knolselderzalf:
(in Thermomix) knolselder en ½ room, opwarmen tot 100 °C tot kompleet gaar en daarna nog 3 minuten mixen op 10.

Lookolie:
De olijfolie en het teentje look mixen. (3 weken houdbaar in de frigo).

Snij de slaharten in 2 of in 4, kleur op een hete pan zonder vetstof en voeg (na de kleuring) wat boter toe en kruidt met zeezout en zwarte peper. De gesmolten boter nog een tijdje over de gekleurde slaharten gieten om de sla op te warmen.
Bak de zalmfilets in boter krokant op de velkant, kruidt met zeezout en zwarte peper.
Wanneer het vel krokant gebakken is omdraaien en van het vuur halen.
Enkele minuten laten rusten zodat de vis warm is en mi-cuit.
Verhit de lookolie in een tefalpan, bak de beukenzwammen, voeg de stukjes (voorgekookte) wortel toe, de sojascheuten en de fijngesneden lente-uitjes.
Kruidt met zeezout en zwarte peper.
Warm de hoisin saus op en dresseer warm.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Kijkkoken3 Apriori – St Goriksplein 19 9450 Haaltert
Vorig Hoofdgerecht vis:
Griet met garnalen, mosselen, venkel en pesto

Volgend Hoofdgerecht vis:
Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |