Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vis

Zeebaars met nieuwe aardappelen, auberginepuree, zuiderse groentjes en kruidenslaatje


Klaargemaakt op: 21/04/2017

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 20     Zeebaarsfilets
+/- 80 kleine nieuwe aardappeltjes

Auberginepuree:
– 4      aubergines
– Look
– Rozemarijn
– Tijm
– Verse laurier

Zuiderse groentjes:
– 2     rode paprika’s
– 2     courgettes
– 2     sjalotten
– 1     rode ui

Kruidenslaatje:
– Olijfolie
– Platte peterselie
– basilicum
– kervel
– jonge spinazie
– rode zurkel
– jonge blaadjes van radijsjes
– Waterkers
– Enkele druppels Chardonnay azijn

Bereiding:

Kruidenolie:
Verwarm de olie met look, laurier, tijm. Laat even trekken en afkoelen. Voeg peterselie , basilicum , kervel toe , kruiden peper en zout en mix tot een gladde groene kruidenolie.

Auberginepuree :
Halveer de aubergines, maak insnijdingen en steek er look en rozemarijn in, kruid met peper en zout, bak gaar gedurende  zo’n 25 min op zo’n 150°.
Lepel het gare vruchtvlees eruit en mix tot een gladde puree.

Zuiderse groentjes:
Snijd de paprika, aubergine, sjalot en courgette in kleine brunoise, stoof aan in olijfolie en kruid af. Voeg er op het laatst de fijngesnipperde rode ajuin  aan toe.

Aardappelen:
Kook de aardappeltjes kort tot half gaar, snij ze in grove stukken en leg ze op een ovenplaat, voeg look, rozemarijn en tijm toe. Bak goudbruin.
De zeebaars op vel afbakken en afkruiden.
Maak een kruidenslaatje met de jonge blaadjes en kruiden (Spinazie – zurkel – blaadjes van radijs – waterkers – kervel – peterselie) : meng alles goed onder elkaar en besprenkel met wat olijfolie en enkele druppels chardonnay azijn. Kruid met wat peper en zout.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 04 2017
Vorig Hoofdgerecht vis:
Open ravioli met kip, shiitake en gebakken gamba’s

Volgend Hoofdgerecht vis:
3x Tajine met bijgerechten.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |