Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 20 Zeebaarsfilets
+/- 80 kleine nieuwe aardappeltjes
Auberginepuree:
– 4 aubergines
– Look
– Rozemarijn
– Tijm
– Verse laurier
Zuiderse groentjes:
– 2 rode paprika’s
– 2 courgettes
– 2 sjalotten
– 1 rode ui
Kruidenslaatje:
– Olijfolie
– Platte peterselie
– basilicum
– kervel
– jonge spinazie
– rode zurkel
– jonge blaadjes van radijsjes
– Waterkers
– Enkele druppels Chardonnay azijn
Bereiding:
Kruidenolie:
Verwarm de olie met look, laurier, tijm. Laat even trekken en afkoelen. Voeg peterselie , basilicum , kervel toe , kruiden peper en zout en mix tot een gladde groene kruidenolie.
Auberginepuree :
Halveer de aubergines, maak insnijdingen en steek er look en rozemarijn in, kruid met peper en zout, bak gaar gedurende zo’n 25 min op zo’n 150°.
Lepel het gare vruchtvlees eruit en mix tot een gladde puree.
Zuiderse groentjes:
Snijd de paprika, aubergine, sjalot en courgette in kleine brunoise, stoof aan in olijfolie en kruid af. Voeg er op het laatst de fijngesnipperde rode ajuin aan toe.
Aardappelen:
Kook de aardappeltjes kort tot half gaar, snij ze in grove stukken en leg ze op een ovenplaat, voeg look, rozemarijn en tijm toe. Bak goudbruin.
De zeebaars op vel afbakken en afkruiden.
Maak een kruidenslaatje met de jonge blaadjes en kruiden (Spinazie – zurkel – blaadjes van radijs – waterkers – kervel – peterselie) : meng alles goed onder elkaar en besprenkel met wat olijfolie en enkele druppels chardonnay azijn. Kruid met wat peper en zout.