Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Bout van melkgeit.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4 bouten van melkgeit (+/- 800 gr/stuk)
– 400 gram boter
– verse platte peterselie
– verse rozemarijn
– verse oregano
– verse salie
– paneermeel
– zachte mosterd
– olijfolie
– 48 kleine Siciliaanse trostomaatjes
– 4 kg nieuwe aardappelen
– witte wijn
– look
– pezo

Saus:
– 2 wortels
– 4 sjalotten
– vleesbouillon

Garnituur:
– zwarte olijven
– puree van chorizo

Chorizopuree:
– 400 gr chorizo (pikant of zacht naar keuze)
– 8 gekookte aardappelen (warm)
– 4 eetlepels olie

 

Bereiding:

Chorizopuree:
Snij de chorizo in blokjes en bak deze even aan in de oliën zodat de aroma’s in de olie terecht komen. Doe de chorizo en de olie bij de aardappelen, mix tot een gladde puree en breng op smaak met pezo. Hou de puree warm of warm terug op au-bain-marie.
Vlees:
Neem een grote braadpan. Doe er een flinke scheut olijfolie en 200 gr boter in. Bak de bouten goudkleurig aan en blus met witte wijn. Neem het vlees uit de pan en gaar het vlees verder op een ovenplaat in de oven.
Maak de kruidenpanade : hak de verse kruiden (peterselie, salie, rozemarijn en oregano maar zonder de steeltjes). Maal de gehakte kruiden met het paneermeel, een scheutje olijfolie en wat mosterd fijn in de cutter. Bestrijk hiermee de bout. Laat even kleuren onder de grill en laat dan zeker 10 minuten rusten onder alu-folie.

Saus:
Snij de wortel en sjalot in een fijne brunoise en doe ze in de pan waarin het vlees is gebakken, voeg de vleesbouillon toe en laat een ½ uur pruttelen op een zacht vuurtje.
Zeef de saus en werk af met een klontje boter.
Schil de aardappelen, snij ze in de lengte in vier en hol een beetje uit, zodat je een half maantje krijgt. Spoel goed in koud water. Leg ze op een ovenplaat met olijfolie, peper en zeezout, rozemarijn en look. Bak ze een half uur in een voorverwarmde oven op 200° C. Regelmatig de aardappelen omdraaien.

Bordschikking:

Plaats de sneetjes melkbout midden op het bord. Plaats aan de linkerzijde bord van hoog naar laag afwisselend een zwarte olijf en een toefje chorizo-puree. Plaats aan de rechterzijde van het bord bovenaan de gebakken trostomaatjes en onderaan de partjes aardappel.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Hoofdgerecht vlees:
Opgevuld piepkuiken met lentegarnituur en rozeval aardappeltjes.

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Ossenhaas in zoutkorst met koude salade van aardappel, tuinkers en avocado.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |