Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 48 lamskoteletjes
– 32 middelgrote vastkokende aardappelen
– olijfolie
– kruidenzout
– verse tijm
– peper en zout
Ratatouille
– 8 teentjes knoflook
– 8 sjalotten
– 2 venkelknollen
– 4 sinaasappelen
– 4 Piccantina pepertjes
– 8 paprika’s
– 8 coeur de boeuf tomaten
– 16 takjes kerstomaten
– 2 groene courgetten
– 2 gele courgetten
– vers bonenkruid
– basilicum
– marjolein
– peper en zout
Bereiding:
Was de aardappelen en snijd ze zonder te schillen in maantjes. Wentel ze in een ovenschotel door een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met kruidenzout. Rooster de aardappelen ongeveer 25 minuten in een oven op 180°C. Schep de aardappelen regelmatig om.
Snijd de look, de sjalot en de venkel in kleine stukjes. Fruit ze glazig en blus met het sap van de sinaasappelen. Laat het vocht rustig weg koken. Snijd intussen het pepertje en de rest van de groenten met uitzondering van de kerstomaten in kleine blokjes. Blancheer de courgetteblokjes een tweetal minuten in kokend gezouten water. Doe de rest van de groenten bij de venkel. Verfris de courgettes en voeg ook deze bij de ratatouille.
Snipper intussen de verse kruiden en doe ze bij de groenten. Kruid met peper en zout en leg de trosjes kerstomaatjes zo’n vijf minuten voor het eind van de kooktijd bovenop de groenten om ze op te warmen.
Wentel de koteletjes door olijfolie en kruid met peper, zout en fijngesneden verse tijm. Rooster het lamsvlees in een hete grillpan.
Bordschikking:
Serveer het vlees met de ratatouille en de geroosterde aardappelen. Werk het bord af met de kerstomaatjes.