Aantal personen: 12
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 12 mignonnettes (van Zweeds varkensvlees)
– 2 bakjes tuinkers
– 2 bosjes waterkers
– diverse groenen kruiden: bv. peterselie, bieslook, basilicum, munt,kervel en citroenmelisse
– pezo
– boter
– 100 gram platte kaas (vol)
– 250 gram kruidenkaas (type Boursin, Paturain)
– nieuwe aardappelen of krielaardappelen
– 1 bot groene asperges
– 2 botten witte asperges
Saus:
– 2 dl room
– 2 sjalotten
– 2 tenen look
– 4 dl bruine fond
– 2 dl rode wijn
– 6 el porto
– laurier
– tijm
Bereiding:
De asperges schillen en koken tot ze halfgaar zijn. Laten afkoelen.
De kaas prakken met de vers gehakte tuinkruiden en kruiden met pezo.
De mignonnettes opensnijden als een enveloppe, kruiden met pezo en vullen met de farce van kaas. Het vlees dichtprikken met een houten prikker en aan beide zijden laten kleuren in hete boter. Uit de pan nemen, warm houden.
De saus bereiden door de sjalot en look te snipperen. Beiden met de bruine fond, rode wijn, porto, laurier en tijm aan de kook brengen. Laten inkoken.
Saus zeven, room onderroeren en terug laten inkoken. Eventueel wat binden. Afkruiden.
De asperges in de pan opwarmen met wat gesmolten boter.
Het vlees schikken op een bedje van waterkers en tuinkers en overgieten met de saus.
Serveren met nieuwe aardappelen of krielaardappelen.