Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Gevulde mignonnettes met tuinkruiden


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 12

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 12 mignonnettes (van Zweeds varkensvlees)
– 2 bakjes tuinkers
– 2 bosjes waterkers
– diverse groenen kruiden: bv. peterselie, bieslook, basilicum, munt,kervel en citroenmelisse
– pezo
– boter
– 100 gram platte kaas (vol)
– 250 gram kruidenkaas (type Boursin, Paturain)
– nieuwe aardappelen of krielaardappelen
– 1 bot groene asperges
– 2 botten witte asperges

Saus:
– 2 dl room
– 2 sjalotten
– 2 tenen look
– 4 dl bruine fond
– 2 dl rode wijn
– 6 el porto
– laurier
– tijm

 

Bereiding:

De asperges schillen en koken tot ze halfgaar zijn. Laten afkoelen.
De kaas prakken met de vers gehakte tuinkruiden en kruiden met pezo.
De mignonnettes opensnijden als een enveloppe, kruiden met pezo en vullen met de farce van kaas. Het vlees dichtprikken met een houten prikker en aan beide zijden laten kleuren in hete boter. Uit de pan nemen, warm houden.
De saus bereiden door de sjalot en look te snipperen. Beiden met de bruine fond, rode wijn, porto, laurier en tijm aan de kook brengen. Laten inkoken.
Saus zeven, room onderroeren en terug laten inkoken. Eventueel wat binden. Afkruiden.
De asperges in de pan opwarmen met wat gesmolten boter.
Het vlees schikken op een bedje van waterkers en tuinkers en overgieten met de saus.
Serveren met nieuwe aardappelen of krielaardappelen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Hoofdgerecht vlees:
Roulade van lamfilet met tomaat en geitenkaas vergezeld van aardappel in de schil met kruidenboter

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Reeboktournedos met compote van appelen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |