Aantal personen: 4
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 hoeveduiven (500 gr/stuk)
– 1 dl rode wijn
– 2 dl bruine fond
– 4 dikke asperges
– 20gr tuinbonen (netto gekookt en gepeld)
– 20gr lente-ui fijngesneden
– 5 gr bonenkruid
– 30 gr witte wijn
– 1 dl room
– gestoomde aardappelen
Bereiding:
Duif:
Haal borstfilet en boutjes van karkas -kruid vlees met zwarte peper uit molen en zeezout.
Verpak vacuum en gaar in Roner op 58 graden gedurende 30 minuten -bak kort aan in hete boter net voor gebruik.
Saus:
Laat rode wijn tot 1/3 inkoken, voeg bruine fond toe en laat verder inkoken tot gebonden saus.
Zeef door fijne zeef.
Garnituur:
Tuinbonen: Duw de tuinbonen uit schil, kook kort voor en verfris onder koud stromend water, haal pel van bonen.
Laat witte wijn en room inkoken tot 1/3, voeg gesneden lente-ui, bonenkruid en gepelde tuinbonen toe en smaak af met pezo.
Asperges:
Schil de asperges, kook ze beetgaar in ruim gezouten water -serveer warm.
Aardappelen:
Maak een zachte mouselinepuree.
Bordschikking:
Leg de puree onderin, daarnaast in stukken gesneden asperges, bovenop puree een filet en een beentje van de duif die overgoten wordt met de saus, daarnaast de tuinbonengarnituur.