Aantal personen: 12
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 48 kalkoennootjes
– 6 fijne worteltjes
– 3 sjalotten
– 1 dikke ui
– 4 dikke tomaten
– 3 soeplepels tomatenketchup
– 2 teentjes look
– 1 kg courgetten
– 1 kg aubergines
– 1 rode paprika
– 2 dl olijfolie
– 500 gram basmatirijst
– 2 rijpe peren
– 6 verse mandarijntjes
– 6 kiwi’s
– bosje peterselie
– oregano
– tijm
– toscaanse kruiden
– pezo
Bereiding:
Groenten wassen, schillen en in een grove brunoise versnijden. Eerst de harde groenten aanstoven en pas daarna de zachtere groenten. Daarna de kruiden en tomatenketchup toevoegen. Van de aubergine een 12 tal dunne sneetjes laten drogen in een matig warme oven. De rijst koken en apart warm houden.
Bordschikking:
Het torentje van rijst afwerken met het Toscaans stoofpotje, het gedroogd sneetje aubergine en een takje peterselie.
Schik het fijn gesneden fruit vooraan op het bord.
De kalkoennootjes er achter schikken.