Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Lamsfilet met zuiders korstje.


Klaargemaakt op: 13/10/2010

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 lamfilets

Korstje:
– 8 eetl.geroosterde pijnboompitten
– 4 knoflookteentjes
– 32 muntblaadjes
– 16 eetlepels paneermeel
– 16 eetlepels olijfolie
– vers gemalen peper
– zeezout.

Garnituur:
– 4 aubergines
– 4 teentje knoflook
– rozemarijn
– Olijfolie
– peper
– zout
– 16 kleine tomaten
– 16 blaadjes basilicum
– 250 gram buffelmozarella
– 1,5 kg ongeschilde gewassen krielaardappeltjes
– 2 uien
– 4 grote takken tijm
– 4 laurierblaadjes
– 2 grote takken rozemarijn
– 2 knoflookteentjes
– 3 dl olijfolie.

 

Bereiding:

Korst de lamfilets rondom, kruid met peper en zout en laat afkoelen
Voor het korstje alle ingrediënten fijn mixen. Dek de de lamfilets toe met het kruidenlaagje. Bak de
lamfilets rosé in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende ongeveer 8 tot 10 minuten.
Laat een 5-tal minuten rusten onder alufolie en versnijd in sneetjes.
Snijd de aubergines in tweeën en leg ze op een bakplaat. Snijd het vruchtvlees kruiselings in, overgiet met olijfolie en steek in elke helft een half teentje knoflook en een beetje rozemarijn. Kruid met peper en zout. Zet alle auberginehelften ongeveer een halfuur in een voorverwarmde oven van 180 °C . Laat lichtjes afkoelen en schraap het vruchtvlees uit de aubergine.
Vul met dit mengsel de uitgeholde tomaten op. Werk af met een blaadje basilicum en een dun sneetje buffelmozarella. Laten even voor opdienen kleuren onder de grill.
Snijd de uien fijn en voeg samen met de tijm, rozemarijn en knoflook bij de olijfolie en verwarm de olie langzaam zodat de kruiden hun smaak kunnen afgeven. Doe de aardappeltjes in de olie en laat ze op een zacht vuur konfijten. Haal ze uit de olie en strooi er een beetje zeezout “fleur de sel“ op.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2010
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Wilde eend met tatsoi en couscous

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Fazantenfilet met pannenkoekje van spruitjes en canneloni van spitskool

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |