Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 10 lamskroontjes
– 5 eetlepels mosterd
– 5 eetlepels paneermeel
– 2 teentjes look
– 8 lange aardappelen
– 4 courgettes
– 4 dunne aubergines
– 2 rode paprika’s
– 160 gram harde kaas (Comté, Oud Brugge, Leerdammer)
– 6 dl lamsfond (lamsvlees/beenderen, ajuinen, wortelen, look, tomatenpuree, tijm en laurier)
– 2 dl witte wijn
– 4 sjalotten
– 2 wortelen
– zeer fijn gehakte groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel)
– citroensap
– tijm
– laurier
– 100 gram koude boter(klontjes)
Bereiding:
Wij maken eerst de lamsfond door het vlees/beenderen aan te stoven. De versneden ajuinen en wortelen toevoegen en laten meestoven. De tomatenpuree er op strijken en heel even laten meestoven. Bevochtigen met water en nadien de kruiden toevoegen. Laten inkoken gedurende zeker 2 uur.
Het kruidenkorstje maken door alle ingrediënten te mengen.
De lamskroontjes kort aanbakken en laten afkoelen. Het aanbaksel losmaken met een weinig water en toevoegen aan de lamsfond.
Daarna de lamkroontjes instrijken met het kruidenmengsel. De oven voorverwarmen op 180°C. Nadien de lamskroontjes gedurende +/- 10 minuten afbakken in de oven. Laat de lamskroontjes zeker 5 minuten laten rusten. Alle groenten (aardappelen, courgettes, aubergines) in schijfjes van +/- 1 cm versnijden. Deze schijfjes bakken in een mengsel van boter en olijfolie tot ze 3/4 gaar zijn. De paprika’s schillen met een dunschiller en in stukjes ter grootte van de rondjes versnijden. Ook de paprika’s aanbakken.
Van de gegaarde groenterondjes een spiesje maken, dit spiesje bovenaan afwerken met een sneetje kaas. Deze spiesjes (rechtop staand) samen met de lamskroontjes laten verder garen in de oven tot de kaas lichtjes van de spiesjes begint te lopen.
De lamsfond doorzeven en dan de saus maken door de gehakte sjalotten, de wortelen en de witte wijn te laten inkoken tot de helft. Daarna de lamsfond toevoegen en opnieuw laten inkoken. Afwerken met de klontjes koude boter.
Bordschikking:
Het lamskroontje versnijden en in waaiervorm schikken. Er het groentespiesje naast schikken en tot slot afwerken met het sausje.