Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 wilde eenden
– plantaardige olie
– 200 g spek
– 250 g bleke selder
– 250 g wortel
– 250 g ui
– 1 l rode wijn
– 4 eetlepels tomatenpuree
– 4 laurierbladeren
– peper
– zout
– thijm
– rozemarijn
– 1 l gevogeltefond
– fijngehakte peterselie
– parmezaan kaas
– 2 kg penne rigate
Bereiding:
Stroop en been de eenden uit.Snijd het vlees en de groenten in zo klein mogelijke blokjes.
Bak het in blokjes gesneden spek in de hete olie. Voeg de in reepjes gesneden groenten toe en laat kort meefruiten. Voeg het fijngesneden vlees toe.
Blus af met de rode wijn, roer er de tomatenpuree door en breng op smaak. Laat op een zacht vuur langzaam inkoken. Voeg de kruiden en de gevogeltefond toe en laat zacht inkoken. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
Kook de penne “al dente”
Serveer met de ragout, versier met de gehakte peterselie en de parmezaan.