Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 reeboktournedos (150 gram)
– 4 bloedworsten
– 500gram bospaddestoelen
– 16 aardappelen
– 40 cl porto (rood)
– 400 gram boter (bakboter)
– 8 appelen (Boskoop)
– 16 plakjes ganzenlever
– 1 liter (wild)fond
– 16 stronkjes grondwitloof
– 250 boter
– 2 dl olijfolie
Bereiding:
De appelen schillen, in stukken snijden en stoven in boter.
De champignons reinigen, het witloof schoonmaken en in reepjes snijden en hetzelfde doen met de aardappelen.
De aardappelen bakken in olijfolie. De champignons en het witloof bakken in boter en kruiden met peper en zout.
De tournedos kruiden en bakken in boter.
De bloedworst ontdoen van zijn velletje, versnijden in stukjes en kort aanbakken in een beetje bakboter.
De pan deglaceren met porto en de eucalyptus toevoegen. Laten inkoken en dan de (wild)fond toevoegen. Opnieuw even laten inkoken en afwerken met klontjes ijskoude roomboter.
Bordschikking:
De groenten op borden schikken, hierop het vlees leggen en daarboven de appelcompote, de bloedworst en de ganzenlever. Afwerken met de aardappelen en de saus er rond napperen.