Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Reeboktournedos met compote van appelen


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16 reeboktournedos (150 gram)
– 4 bloedworsten
– 500gram bospaddestoelen
– 16 aardappelen
– 40 cl porto (rood)
– 400 gram boter (bakboter)
– 8 appelen (Boskoop)
– 16 plakjes ganzenlever
– 1 liter (wild)fond
– 16 stronkjes grondwitloof
– 250 boter
– 2 dl olijfolie

 

Bereiding:

De appelen schillen, in stukken snijden en stoven in boter.
De champignons reinigen, het witloof schoonmaken en in reepjes snijden en hetzelfde doen met de aardappelen.
De aardappelen bakken in olijfolie. De champignons en het witloof bakken in boter en kruiden met peper en zout.
De tournedos kruiden en bakken in boter.
De bloedworst ontdoen van zijn velletje, versnijden in stukjes en kort aanbakken in een beetje bakboter.
De pan deglaceren met porto en de eucalyptus toevoegen. Laten inkoken en dan de (wild)fond toevoegen. Opnieuw even laten inkoken en afwerken met klontjes ijskoude roomboter.

 

Bordschikking:

De groenten op borden schikken, hierop het vlees leggen en daarboven de appelcompote, de bloedworst en de ganzenlever. Afwerken met de aardappelen en de saus er rond napperen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Hoofdgerecht vlees:
Gevulde mignonnettes met tuinkruiden

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Everzwijnfilet met gratin van cantherellen, morieljesboter en een spiesje van krielaardappeltjes

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |