Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Roulade van kalkoen met Brussels lof.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 kg kalkoenfilet
– 600 gram kippengehakt
– 150 gram ganzenlever
– 1 busseltje witloof
– 16 struiken witloof
– 16 struikjes babywitloof
– 3 wortelen
– 1/2 selder
– 2 uien
– 1/2 liter gevogelte fond
– 16 aardappelen
– 650 gram mengeling van diverse wildchampignons
– 3 sjalotten
– 1/2 liter melk
– 1/2 liter room
– 3 eieren

 

Bereiding:

Reinig het witloof door er het harde deel achteraan uit te snijden, leg de struikjes op een bedje van fijngesneden wortel, selder en ui, kruid goed af en giet er de gevogeltefond over, laat de struikjes witloof nu onder deksel volledig garen en neem deze daarna uit de kom, zeef het braiseer vocht en hou apart.
Snij de kalkoen filet in enveloppe , meng onder het kippengehakt de helft van het fijngesneden bieslook, kruid goed af en strijk open op de open gesneden kalkoen filet. Leg hierop een volledige rij ven geschrankte witloofblaadjes (van de gegaarde witloofstruikjes), leg hierop dan de verse ganzenlever en rol het geheel op en bindt op. Bak de roulade kort aan en kruid goed. Bak verder af in de oven gedurende zo’n 20 à 30 min. (afhankelijk van de dikte)
Boter per persoon 1 koffietas in en leg er gegaarde blaadjes witloof in, schil de aardappelen en snij in dunne schijfjes, schik deze dakpansgewijs in de tassen met witloofblaadjes. Kruid af en toe tussen de laagjes met pe/zo/no. Overgiet nu de aardappelen met een mengsel van room/melk/eidooier + kruiding van pe/zo/no , vouw daarna de witloofblaadjes dicht zodat de aardappelen volledig bedekt zijn met witloof. Bak af in een oven van 220°C gedurende zo’n 20 à 30 min.
Reinig de champignons en bak ze samen met de fijngesnipperde sjalotjes kort aan ,kruid pe/zo, bestrooi net voor het opdienen met de gesnipperde bieslook.
Spoel en reinig de baby witloof struikjes en bak in hete boter aan, laat zachtjes garen tot gaar.
Werk nu de saus af door het braiseer vocht te laten reduceren, lichtjes te dikken en af te kruiden.

 

Bordschikking:

Ontvorm het witloof-aardappel torentje en plaats het rechts bovenaan het bord, schep links bovenaan wat champignons en leg hierop het baby witloofstronkje, snij een mooie snede per persoon van de kalkoenroulade en schik in het midden van het bord, lepel er voorzichtig wat saus rond.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Hoofdgerecht vlees:
Tournedos van konijn met port en rozijnen.

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Wit van fazant met gevulde witloofblaadjes, gedroogde pancetta en open lasagne van spruitjesstampot.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |