Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 10 lamfilets
– 4 sjalotten (fijngesnipperd)
– 400 gram kerstomaatjes
– 250 gram zongedroogde tomaatjes
– 2 teentjes look
– basilicum
– 2 rode paprika’s
– bruchetta mengeling
– 16 mooie aardappelen
– 250 gram boter
– bruine fond
– scheut porto
– 4 wortels
– 1 courgette
– crepinette
– 2 rolletjes geitenkaas
Bereiding:
Snij de kerstomaatjes in 4 en de zongedroogde tomaatjes in stukjes, pel de look en duw door een lookpers, schil de paprika en snij 1 exemplaar in fijne stukjes. Stoof de look samen met de sjalotjes aan in wat olijfolie, voeg de tomaatjes en de paprika toe en kruid goed af. Laat verder gaar stoven gedurende enkele minuten. Giet dit alles door een puntzeef, vang het kookvocht op en hou dit apart om bij de saus te voegen.
Snij nu de courgette, de wortels en de rest van de paprika in kleine brunoise en stoof elk van de groenten apart aan tot beetgaar, meng alles onder elkaar en kruid af.
Rol elke aardappel in alu-folie en gaar deze in de oven.
Maak de kruidenboter door de boter mals te pletten en de bruchetta mengeling eronder te mengen, doe deze boter in een alu-folie en rol op, laat opstijven in de koelkast.
Voor de saus laat je de bruine fond samen met het “tomaten sap” en de porto inkoken, kruid af, dik eventueel nog wat en hou warm. Maak nu de roulade door de lamfilet overlangs door te snijden, de beide zijden goed kruiden. Beleg de onderzijde met een laagje van de tomatenmengeling waaronder men eerst nog de fijn gesnipperde basilicum heeft gemengd, daarop enkele schijfjes geitenkaas waarna men het bovenste deel van de lamfilet er terug op legt, rol dit alles in crepinette en bak deze roulade kort aan in hete boter (met olie) . Kruiden en even laten garen, snij elke roulade schuin in 3 en gebruik per persoon 2 stukken.
Snij uit de gare aardappel bovenaan een gleufje.
Bordschikking:
Bovenaan rechts de aardappel met daarin een schijfje kruidenboter en een takje groen, links vorm je een torentje van de groenten brunoise, onderaan leg je de 2 stukken roulade kruisgewijs overeen, nappeer met de saus.