Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Varkenshaasje met een geel tintje vergezeld van een pickelsausje.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 12

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 4 varkenshaasjes
– 1 kleine bloemkool
– 1 kleine broccoli
– 1 potje pickels
– 1 dl witte wijn
– 4 dl room
– 6 aardappelen
– 4 sneden rauwe ham
– 180 gram Camembert
– 24 zwarte olijven
– 180 gram Mimolettekaas
– Luikse siroop

 

Bereiding:

De varkenshaasjes versnijden in sneetjes van +/- 3 cm dik. Deze kort aanbakken en op een ovenschaal leggen. Laten afkoelen. Nadien beleggen met een stukje rauwe ham, een weinig Luikse siroop en tot slot met een sneetje Camembert. Voor het opdienen een 5tal minuten opwarmen in een warme oven (200°C).
De aanbakselen van de varkenshaasjes in de braadpan losmaken met de witte wijn en de room. Er ook de pickels, naar smaak, aan toevoegen. De saus eventueel nog een weinig bijkleuren met kurkuma. Het geheel gedurende +/-30 minuten laten inkoken op een zacht vuurtje. Daarna alles doorzeven en eventueel nog een weinig laten inkoken tot sausdikte.
De aardappelen schillen en half gaar koken in een bouillon. In plakken versnijden van +/- 1 cm.
Deze plakken laten afkoelen en beleggen met de mimolettekaas en een paar ringetjes van de zwarte olijven. Net voor het opdienen de aardappelplakjes opwarmen in een warme oven.
De bloemkool en de broccoli in kleine roosjes verdelen en krokant gaar koken in licht gezouten water.
Warm houden.

 

Bordschikking:

Op een rechthoekig bord, bovenaan 3 bewerkte sneetjes van het varkenshaasje leggen.
In het midden een streepje van de pickelsaus trekken, achteraan een roosje bloemkool en een roosje broccoli schikken.
Onderaan 3 aardappelplakjes leggen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Hoofdgerecht vlees:
Gevuld kwarteltje in gerookt spek met ganzenlever, oesterzwammen,groene linzen en prei.

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Tournedos van konijn met port en rozijnen.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |