Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Varkenshaasje met trappistenkaas en biersaus


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 varkenshaasjes
– 16 plakjes trappistenkaas
– verse groenten 32 asperges
– 500 gram boontjes
– 2 courgettes
– 16 reepjes Gandaham
– aardappelen
– wortelen
– eventueel broccoli
– nootmuskaat
– 4 flesjes trappistenbier
– 8 dl bruine fond
– 225 gram boter
– olijfolie
– eventueel 1koffielepel suiker

Garnering:
– 16 grote champignons

Mousselinesaus:
– 4 eierdooiers
– 3 eetlepels water
– 1 eetlepel witte wijn
– 1 citroen
– 2 dl room

 

Bereiding:

Varkenshaasjes rondom bruin bakken,op matig vuur laten garen.Versnijden in medaillons en op ieder een plakje trappistenkaas leggen en de kaas laten smelten in de oven.
Blancheer de groentjes en verpak de boontjes in bundeltjes in een plakje Gandaham. Versier deze bundeltjes met een takje dille.
Maak van de aardappels en de wortels een puree en breng op smaak met een beetje nootmuskaat. Voeg eventueel aan de puree enkele toefjes broccoli toe.
Laat voor de saus de jus van de varkenshaasjes met het bier even inkoken. Voeg de fond toe,laat het geheel even inkoken en monteer de saus met de boter.
Versier de saus met een streepje mousselinesaus.
Snijd de champignon in een kroontje om boven op de varkensmedaillon te plaatsen.

 

Bordschikking:

Plaats de medaillon van het varkenshaasje onderaan het bord.Giet er de saus rond.
Schik de groentjes en de wortelpuree langs weerszijden van de varkensmedaillon bovenaan het bord.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Hoofdgerecht vlees:
Gevulde everzwijnkoteletjes met witloof en een savooikoolpuree

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Lamskroontje met spinaziepuree en asperges afgewerkt met gedroogde rauwe ham

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |