Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 kg goed opgekuiste varkenswangen
– Ui
– look
– tijm
– laurier
– peper
– zout
– kriekbier
– wildfond
– Luikse siroop
– peperkoek
– balsamico-azijn
– (graan)mosterd
– fondantchocolade
– savooikool
– blokjes gerookt spek
– olijfolie
– aardappelen
– melk
– boter
– 16 eieren
Bereiding:
Korst de varkenswagen in boter.
Haal de varkenswagen uit de kom en stoof de fijngesneden ui en de look.
Voeg de varkenswangen terug toe, voeg bloem toe, roer de bloem onder de varkenswagen en
bevochtig met het kriekbier, een beetje water en de wildfond.
Voeg tijm, laurier, peper, zout en balsamico-azijn toe.
Verwarm tot het kookpunt.
Smeer de sneden peperkoek in met mosterd en leg ze met de mosterdkant in de saus.
Voeg Luikse siroop toe en laat alles garen.
Voeg op het laatste fondant chocolade toe.
Proef en voeg volgens smaak nog peper en zout toe.
Maak van de aardappelen puree en voeg aan de puree graantjesmosterd toe.
Snij de savooikool in fijne reepjes. Stoof de savooikool in olijfolie samen met de spekblokjes.
Blus met water en voeg hieraan een kippenbouillonblokje toe.
Laat garen.
Pocheer de eieren.
Bordschikking:
Dresseer de puree op de borden. Leg hierop de varkenswagen en daar bovenop de savooikool.
Als laatste leg je hierop het gepocheerde ei.