Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Aardbeien met basilicumijs amandelen en vermicelli


Klaargemaakt op: 21/04/2017

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 750    gram aardbeien
– 3    dl suikersiroop
– 1/2     potje verse basilicum

Basilicumijs:
– 1    potje verse basilicum
– 400    gram suiker
– 250    gram mascarpone
– 1    liter yoghurt
– 1/2    limoen (sap) (zeste)

Crunch:
– 100    gram amandelschilfers
– 2    doosjes kletskoppen (De Strooper)

Garnituur:
– 100    gram vermicelli (glasnoedels)
– 50    gram fijne kristalsuiker
– 1/2     potje basilicum

Bereiding:

Basilicumijs:
Maak de blaadjes los van één potje basilicum en hak ze samen met de suiker fijn in een keukenmachine.
Meng er de overige ingrediënten door, doe dit over in een ijsmachine en draai het in circa 20 minuten tot ijs. Serveer het direct of schep het over in diepvriesdozen en zet ze in de diepvries.
Neem het ijs 15 minuten voor je het wilt serveren uit de diepvries en zet het in de koelkast. Dit ijs is vers het lekkerste.
Aardbeien versnijden:   1/3 in 2 stukken, 1/3 in 3 stukken en de rest in 4 delen. Zeer licht bestrooien met een beetje zout (dit opdat de aardbeien hun kleur een beetje zouden afgeven).
De helft van het andere potje fijn versnijden en over de aardbeien strooien. Daarna overgieten met de suikersiroop. Zeker één uur laten trekken.

Crunch:
De amandelschilfers grillen in een tefalpan tot ze lichtbruin zijn.
Eén doosje kletskoppen samen met de afgekoelde gegrilde amandelschilfers mixen tot een crunch.
De vermicelli kort frituren en daarna onmiddellijk bestrooien met de suiker.

Bordschikking:

In een diep bord een streepje trekken met de crunch.
Daarop een bolletje basilicumijs leggen te samen met een aantal stukjes aardbei.
Tot slot verder afwerken met een weinig gefrituurde vermicelli, een takje basilicum en (eventueel) een kletskopje.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 04 2017
Vorig Nagerecht:
Citroentaart, panna cotta, gel van citrusvruchten en frambozen

Volgend Nagerecht:
Banana Split

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |